Раундъп (Roundup) е опасен хербицид от групата на пестицидите, който подпомага ГМО културите EcoSapiens.bg

Раундъп (Roundup)

Трудно ще ни е да повярваме, че никога не сте се сблъсквали с името на опасния пестицид Раундъп (Roundup), но при положение, че не работите в сферата на селското стопанство или пък не сте градинар, може и да не знаете какъв точно е този препарат, камо ли за вредата от използването му. 

Раундъп е хербицид от групата на пестицидите, чиято активна съставка е глифозат (среща се и като глифосат), и се използва за растителна защита - предимно за премахване на плевелите. Освен това благодарение на него всички генно модифицирани организми (ГМО) процъфтяват и завземат с пълна сила все повече площи по цял свят.

Коя американска корпорация стои за производството на Раундъп (Roundup)?

Опасният глифозат като субстанция е лично изобретение на Джон Франц, работещ за концерна Монсанто. Иначе казано, хербицидът глифозат и пестицидът Раундъп са патент на Монсанто. А сещате ли се коя е фирмата Монсанто? Ако не се сещате вижте от тук повече информация за Монсанто и ГМО, а също за пъкления им план, който е тайна за мнозина, но малко по малко се разбират подробности за него и разумните хора преценяват какво да консумират.

Кои са всъщност Монсанто и какво причинява глифозатът?

Монсанто е онзи концерн със силно лоби в американския сенат и къде ли още не по високите етажи в САЩ, срещу когото продължават да се водят стотици и хиляди съдебни дела и то именно заради вредата от използването на Roundup и производството и патентоването на генно модифицирани култури. Още през 2015 г. Световната здравна организация стига до заключението, че глифозатът е „вероятно канцерогенно вещество“, което освен това също така вероятно може да предизвиква и мутации. Последното твърдение е вследствие провеждане на изследвания с гризачи, като повечето от тях са придобили вида, в който ви ги показваме.

Последствията от глифозат съставната част на вредния пестицид Раундъп (Roundup) са канцерегенни - образуване на тумори EcoSapiens.bg

Образуване на тумори след опити с Раундъп върху гризачи

Въпреки тези меко казано обезпокоителни данни, европейските агенции за безопасност на храните и препаратите стигат до извода, че Roundup може да се използва свободно на територията на държавите, членки в ЕС. Макар че и те провеждат разследване за вредата от използването му и стигат до извода, че все още няма научни данни той да бъде признат за канцерогенен. Макар да вреди на зрението (това вече е научно доказано), този пестицид може да продължава да бъде употребяван. Един вид - възможно е да увредите зрението си, но все още не е уж научно доказано, че вследствие употребата му може да се разболеете от рак…

На Монсанто - вече собственост на Байер (BAYER), бе отсъдено да изплати над 2 млрд долара на двамата американци, завели федерално дело срещу нея с обвинението, че за заболели от рак в резултат на употребата на Roundup. Самите BAYER пък потвърдиха, че само в САЩ са заведени над 13000 дела свързани с Раундъп. Същевременно в момента можете без проблем да си закупите този препарат или друг пестицид с активна съставка глифозат, във всяка българска аграрна аптека. 

В случая с излизането на Раундъп на пазара няма как да се позовем на типично българската мъдрост Всяко зло за добро, защото в употребата на растителни препарати, съдържащи глифозат, определян като вероятно канцерогенно вещество, категорично не съществува каквото и да е добро. Злото си е зло и за съжаление вече е причинено…

Истината е, че Раундъп е хербицид с толкова продължително действие, че дори да обработите с него почвата през есента, до настъпването на пролетта няма да има никакъв шанс той да се е разтворил напълно. Затова и се бори толкова ефективно срещу плевелите и хората са изключително доволни от постигнатите резултати…

…Но... Има едно огромно НО - всички биоциди (какъвто е и хербицидът Roundup), които са с прекалено продължителен остатъчен ефект, се натрупват в почвата, откъдето попадат в растенията и най-накрая в нашите органи… Най-опасното е, че Раундъп уврежда чревната лигавица, а както добре знаем - всички болести идват от червата. Когато те не функционират правилно, това неминуемо нанася вреда на целия човешки организъм. 

В подкрепа на тази болезнена истина ето още един факт. Американски учени от университета в Тексас направили изследване как глифозата действа върху пчелите. Те ги захранили със захарен разтвор в който сложили глифозат в концентрация, в която се ползва при пръсканията с хербициди които го съдържат. Оказало се, че още на третия ден пчелите, поели глифозат, изгубили част от полезните бактерии в червата си. Тогава учените направили извода, че именно глифозатът унищожава бактериалните култури в червата на пчелите, а това неминуемо води до отслабване на имунната им система и преждевременната им масова смъртност в цял свят. Направете си изводите как действа върху хората с постепенно, но сигурно натрупване от множеството земеделски култури обработвани с Раундъп и други препарати съдържащи глифозат. А вече почти всеки знае защо не трябва да изчезват пчелите и до каква природна катастрофа би довело това.

Раундъп уврежда лигавицата на червата и опасното му ракообразуващото действие не е тайна! EcoSapiens.bg

Раундъп е опасен пестицид, който уврежда чревната лигавица

С огромно удоволствие обаче, ще ви цитираме думите на Линдън Джонсън (36-ят президент на САЩ, който явно е имал щастието да приключи мандата си година преди великото изобретение, кръстено Roundup, да види бял свят), който в обръщение към народа си изрича: „Не е по силите ни да върнем вчерашния ден, но можем да спечелим или загубим утрешния!“ 

Казано иначе и на съвсем нашенски си език - в името на бъдещите поколения (децата и внуците ни) - не използвайте опасни и увреждащи здравето ни препарати като Раундъп,  да премахнете плевелите от вече превърналата ви се в ГМО морава и не позволявайте на бабите и дядовците ви да пръскат т. нар. „селски“ домати, пипер и краставици с подобни хербициди с цел да имат по-добра реколта (гарантирано нездравословна).  Борете се срещу всичко, което може по какъвто и начин да нанесе вреда на вашето здраве и на това на децата ви, дори да практикувате отглеждането на японски декоративни храстчета, които не стават за ядене! Важно е ние сами да ценим утрешния ден заради всички поколения след нас и да даваме личен пример за добруване и разумност!

Важно: Споделянето на тази статия е силно препоръчително, защото масовото ползване на тази меко казано отрова е вече повсеместно. Дори бабите на село си пръскат против плевели с Раундъп, без дори да подозират, че така увреждат иначе здравословната си продукция отгледана с много любов и труд за внучетата си живеещи в големите градове.