Упражнение по време на обучение във валдорфско училище EcoSapiens.bg

Занятие във валдорфско училище

Представяме ви няколко изключително полезни видеа с филми на тема Валдорфска педагогика. Тя е дадена преди повече от век от австрийския философ и езотерик Рудолф Щайнер, а днес се прилага на всички континенти на Земята. Забележителен успех, който не е случаен. Изброените филмите или са преведени на български език или са изцяло на родният ни език . 
Пожелаваме ви приятно гледане и прилагане на този интересен, ползотворен и природосъобразен метод на образование и възпитание на деца.

Филмът "Валдорф 100" ("Waldorf 100")

"Валдорф 100" ("Waldorf 100") е юбилеен филм за Валдорфската педагогика. Създаден е по повод 100-та година от прилагането й. Интервюирани са деца и преподаватели от цял свят - Австрия, Китай, Индия и други националности. Видеото е малко повече от 17 минутки, но е много вдъхновяващо и си заслужава да бъде изгледано. Ето и цялото филмче. 


Валдорфска педагогика в България

Във филма "Валдорфска педагогика" може да видите компетентното и изчерпателно мнението на Теофана Манева и Ваня Митинска, които са  български експерти приложили знанието дадено от Рудолф Щайнер в България. Ето и филма.


А ето и още един филм на тази тематика.

Филмът "Whu Waldorf?"  с български субтитри


Ще сме ви благодарни, ако споделяте тази публикация с колкото може повече хора, а особено с млади майки. Време е за разумна промяна на българското образование и възпитание. Заедно можем повече. Информираният избор е правилният избор.