Сладка веган плодова закуска - без добавена захар  1067 EcoSapiens.bg

Веган закуска, която е по-вкусна отколкото красива

Днес ще ви опишем една рецепта за бърза, вкусна и дори красива плодова веган закуска, която е без добавена захар и е най-подходяща за есента и зимата поради сезонността на част от описаните продукти. По-точно рецептата е за сладък мус наподобяващ консистенцията на гъсто смути, вкусът обаче е като на течен плодов шоколад. Много от съставките могат да бъдат подменени по ваш вкус, но ние от EcoSapiens.bg ви описваме нещо, което сме пробвали лично и чиято снимка виждате тук. Уверяваме ви, че тази веган закуска е по-вкусна отколкото красива. 

А ето и всички съставки за плодовия веган мус:

- райска ябълка – 1-2 броя зависи от размера и гледайте да е от меките и сочните
- печена тиква – количество равно на райската ябълка
- сушени плодове – няколко смокини и няколко сини сливи
- био какао – поне две супени лъжици, но може и повече или по-малко (ние взимаме много тъмно и истинско какао от Кот д‘Ивоар)
- петмез от фурми - 1-2 супени лъжици на вкус
- бадемов тахан – колкото петмеза
- замразена или прясна вишна – ние, както се вижда, сме ползвали замразена, защото нямаше вече пресни

Начин на приготвяне на веган закуската

А ето колко лесна и бърза е тази веган рецепта за сладка плодова закуска. Райската ябълка, заедно с печената тиква, сушените плодове (смокини и сини сливи) и какаото се смилат за броени секунди в чопър. В отделен съд правите топинга т.е. заливката, като се смесват и разбъркват бадемовият тахан (може да се замести и с лешников) и петмезът от фурми. 

Изсипвате в чаши разбърканата в чопъра смес и заливате с топинга, който е добре да е само колкото да покриете с цел декориране муса. Отгоре поставяте черешката. Воала, вие направихте нещо здравословно, красиво и вкусно и заслужавате да му се отдадете. Приятен апетит и ако ви допадне тази рецепта за сладка веган закуска с плодове и ядки, то ще сме благодарни да споделите статията ни и с ваши близки.