Как да развием интуицията си според Александър Литвин? 1358 EcoSapiens.bg

Възхитени сме и искаме да споделим какво научихме след състоялия се ползотворен семинар с д-р Александър Литвин в София на 25.01.2020 г. Темата на семинара беше „Интуиция – как да правим това, което другите не могат“. Не сме от хората, които обикалят по подобни мероприятия, но за това интуицията ни определено не ни подведе. Благодарим ти Александър за споделеното знание. 

Има няколко основни специфики и методи, чрез които да развиете добра интуиция, но първо ще ви споделим няколко важни цитата от Александър Литвин. Ще разберете и кои са най-интуитивните хора или по-точно в кои периоди на годината се раждат те. Ще споменем и кога се раждат по-слабо интуитивните личности. Ще посочим и кои са подходящите и неподходящите храни за развиване или ограничаване на интуитивните способности. Ще научите и други интересни и малко известни факти. 

Малко повече за интуицията и важни цитати от Александър Литвин

 • "Интуицията се съхранява (т.е. е най-силна) средно до 5-тата година от раждането. Тогава тя е около 90%, на 12 години намалява до 50%, а след завършване на университет спада при повечето хора до 2%." Човек загубва индивидуалността си и става част от тълпата. „Обществото – това е болшинството, а болшинството никога не е право“. „Спрете  ли да си задавате въпроси, спира и развитието на интуицията ви“.
 • "В България гравитацията е ниска, това е благоприятно условие за развиване на интуицията."
 • !!! „При животните оцеляват най-силните, при хората най-интуитивните“.
 • "Проклятието е понижаване нивото на интуиция“
 • „Събирайте периодично целият си род на една маса – така родът изчиства периодично определени грешки“. „Бъдете близки с роднините си“. „Човек винаги трябва да звучи в оркестър т.е. в своето семейство“.
 • „Хората с развита интуиция не обичат да учат история, защото там има много лъжи“.
 • „Когато аз получавам информация на зададен въпрос, чрез интуицията си, ми става студено и ми заглъхват ушите“, но при вас може и да е различно.
 • „Ако искате нещата да се променят (в България), трябва да смените столицата си.“ 

В кои часове и месеци на годината се раждат хората с най-развита интуиция?

- „Хората с развита интуиция не могат да бъдат лукави“. Ето защо интуитивността е изключително полезно качество за хората търсещи себеусъвършенстване.
- Най-интуитивните хора се раждат в периода 15 ноември - 15 март. Важен фактор е и часът на раждане. Така „родените в интервала от 22:00 до 5:00 сутринта са с по-висока, а родените от 10:00 – 16:00 са с по-ниска интуиция“. 
- С най-слаба интуиция според Александър Литвин са хората родени през юни месец и по-точно в интервала от 5 юни до 5 юли.
- Шест месеца след датата на раждане интуицията ви е най-слаба, затова тогава избягвайте да взимате важни решения, да обещавате, да взимате кредит и т.н. Добре е да сте в период на изчакване и до вас да има човек, който е по-близко до интуицията, респективно до информацията. 

Основни методи за развиване, подобряване и стимулиране на интуицията

За засилване на интуицията спомага звукът на дъжда, а също и този от ходенето върху сняг, дори понякога и гласовете на определени хора благоприятстват това. Ето още полезна информация:

 • На първо място е добре е да спите при влажност на въздуха от 50 до 70 градуса по Целзий, затова в пустинята човек почти няма интуиция. За контролиране на влажността има уреди за овлажняване на въздуха. В сух въздух информацията не се предава. Особено важно е вечер, когато спите да има препоръчителната влажност.
 • Температурата на въздуха в стаята ви за спане да е 20 градуса.
 • Спете на удобно легло с главата на Север или Северозапад
 • Устройте хармонично дома си
 • Трябва да използвате 95% от съня си за да получите информация и едва 5% за да се възстановите физически. На сън може да летим, да творим, да получаваме отговори. Понякога дежавюто е реализиране на забравен сън.

Важен метод за засилване на интуицията: Вечер преди лягане изключвате си телефона и си задавате на глас един конкретен въпрос, на който искате да получите отговор и не разговаряте с никого. Отивате под душа, където температурата на водата трябва да е 37-38 градуса по Целзий. Слушате водата, като поне 1 минута не затваряте очите си. След тази 1 минутка затваряте очи и продължавате да слушате шума от водата, като си представяте ясна картина на шум от дъжд, който сте видели и чули, а също може и от скърцане на сняг под краката ви. „Важното е шумът от дъжд или сняг да е по спомен от вашата памет, а не от филм“. След като приключите с душа, „не подсушавайте косата със сешоар и не разговаряйте с никого. Преди да легнете да спите си задавате отново гласно въпроса, на който искате да получите отговор.“ „Оставяте косите ви да са леко влажни (влажността подпомага предаването на информация). До леглото сложете чаша с вода, тефтерче и нещо за писане. Щом сънувате, ако се събудите веднага запишете съня си, защото често човек забравя на сутринта какво е сънувал. Хората с по-къса коса са по-малко интуитивни, а с по-дълги са по-интуитивни.“ Не случайно редовите войници са с къса коса, а тези от спецчастите са с дълги коси и бради – на тях им трябва повече импровизация, концентрация и разбира се интуиция.
- „Бъдете индивидуалисти.“
- „Спазвайте 10-те Божии заповеди.“
- „Класическата музика, класическата литература и класическата архитектура ни развиват също много интуицията.“
- Плуването е също метод подпомагащ интуитивността. Има един японец, който измислил множество изобретения, чрез гмуркане във вода. Той задавал въпрос, гмурвал се в басейн с вода където на дъното имало циментирана халка или скоба, задържал се за нея и продължавал да си задава същия въпрос докато получи отговор, след което излизал от водата. Ако не е получил отговор повтарял отново целия процес.

Кои хранителни продукти не трябва да консумирате за да имате силна интуиция

„Какаото, сиренето и бирата притежават седативно свойство т.е. успокояващо. Тогава сме доволни от живота, но и не виждаме далеч“. Иначе казано тези продукти намаляват интуицията ви. „Изключете и сухи неща, като: сухари, бисквити, пуканки, чипсове, всички видове сирена и шоколади, всички сушени плодове и дори накиснат във вода ошав. Консумирайте риба“ – тя засилва интуицията.  Това разбира се не означава, че ако не консумирате риба, то няма да имате развита интуиция. Все пак това е мнението на Александър Литвин и затова го споделяме възможно най-близко до оригиналния му вид.

Най-интуитивните хора живеят в близост до водни пространства: Япония, Великобритания, България и др. 

Опасни места за интуицията или къде тя работи най-трудно

 •  „Опасни места за интуицията са Египет и Африканските пустини. 1-2 години след пътешествие до Египет се случват провали“.
 •  „Други опасни територии са пустините на изток от река Йордан в Израел“. Не напразно именно заради пустините е израза „глас в пустиня“ т.е. питаш въпрос и не получаваш отговор.
 • „Опасни са и всички пещери“.
 • „Но при хора със по-силна интуиция, може и да е добре да пътуват до места занижаващи интуицията“.

Заключение: Този семинар беше изпълнен с много Мъдрост, Истина и Любов и разбира се много добронамереност и позитивизъм, затова завършваме с един изключителен цитат от д-р Александър Литвин даден в отговор на въпроса – Как можем да разберем до кога ще съществува света?. Той отговори: „Докато виждате реалните цветовете на дъгата няма да има край на света. Промяната на цвета значи срив в Космическата програма.“

*Ако смятате, че тази статия може да е полезна и на други хора, то ще се радваме да я споделите където пожелаете - само посочете, че сте e прочели от EcoSapiens.bg.